Furuskärsläger

Sjöscoutkåren Sailors och Brändö Seglares juniorer presenterar

Skarmavbild 2016 04 27 kl. 13.45.51Skarmavbild 2016 04 27 kl. 13.45.55

Furuskärsläger 2016

Den 18­–22.6 arrangerar BS och Sailors tillsammans läger på Brändö Seglares ö Furuskär i Onas skärgård utanför Borgå.

Under lägret lär vi oss först och främst att segla, i optimistjolle och på längre utfärder med scouternas båt. Förutom att segla gör vi såklart mycket annat: badar, besöker butiksbåten och har roligt tillsammans. Vi sover i tält, men en liten stuga finns till vårt förfogande för mat och samvaro.

Lägret är öppet både för nuvarande medlemmar i båda föreningarna, och för den som inte har tidigare erfarenhet av segling eller scouting. Målgruppen är barn i åldrarna 7­13, dvs. födda 2003­–2008. Av alla deltagare krävs simkunnighet.

Lägret börjar lördagen den 18.6 ca kl. 10 i Spjutsund i Sibbo. Dit önskar vi att alla lägerdeltagare själv arrangerar skjuts. Från Spjutsund åker vi båt ut till Furuskär (ca 5 sjömil). Lägret avslutas på samma ställe, i Spjutsund, onsdagen den 22.6 ca kl. 15. Exaktare tidtabell kommer till de anmälda. Lägrets huvudsakliga språk är svenska, men alla lägerledare kan också finska vid behov.

Anmälningen sker via ett formulär här (http://goo.gl/forms/H3xJ1AjgxI) före den 27.5.

På lägret finns 16 platser, efteranmälan tas emot i mån av plats. För att lägret ska genomföras krävs dock åtta (8) anmälda inom utsatt tid. Lägret kostar 80€. I priset ingår sjötransporter till och från Furuskär, mat, logi, tillgång till jollar och andra båtar, och seglingsundervisning. Deltagarna kan vilja ha med lite fickpengar för besöket till butiksbåten. För att lägerdeltagaren ska ha en gällande försäkring krävs medlemskap i någon av föreningarna (Sjöscoutkåren Sailors eller Brändö Seglare, BS) eller en egen fritidsförsäkring.

Ansökan om medlemskap kan göras i samband med anmälning. Medlemskap i Sailors kostar 70€ plus en inskrivningsavgift på 40€. BS uppbär ingen inskrivningsavgift, där är medlemsavgiften 20€ per år. Båda föreningarnas medlemsavgifter går till en stor del till respektive förbunds medlemsavgifter (Suomen Partiolaiset ­ Finlands Scouter (SP­FS) och Segling och Båtsport i Finland (SBF)).

Som ledare på lägret fungerar scoutledare från Sjöscoutkåren Sailors. Ansvarig för seglingen och programmet är Ellen Sahlström. Har du frågor? Ta modigt kontakt!

Programansvarig:

Lägerchef: Ellen Sahlström 0440960157 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Linus Sundström 0504097326  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Inloggning