Allmänt om hamnen

Hamnen och båtarna

Brändö Seglare har en god men begränsad hamn innanför holmen Sälen, på södra Brändö. Hamnen sköts i gott samarbete med Helsingfors stads sport- och friluftsverk. Hamnen har plats för kölbåtar och motorbåtar vid kaj och ponton, samt för jollar på land.

Medlemmar med båt kan ansöka om plats i hamnen. Båtarna i hamnen bör förtöjas enligt direktiven för BS hamn. Observera att direktiven för hamnen 2019 har kompletterats.

Gästplatser står till förfogande för tillfälliga besökare. Den som före eller efter öppna regattor vill lämna sin båt i hamnen bör ta kontakt med hamnkaptenen. Jollar och trailerburna båtar kan hämtas till Sälen via en gångbro från Granfeltsvägen.

Hamnplatser

Innehavare av båtplats under den avslutade säsongen 2018 som vill förnya sin båtplats för 2019 ska boka sin plats senast den 28.2.

Klicka här för att logga in och boka båtplats.

Den som bokar båtplats kommer att faktureras för båtplats samt besiktningsavgift. Fakturan ska betalas senast 15.3.2019. Efter den 15.3 ställs obetalda båtplatser till andra sökandens förfogande.

Den som inte haft båtplats 2018 kan ansöka om båtplats genom att kontakta hamnkaptenen per e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Nya platser, som faktureras och betalas senast 31.3, har ingen skild bokningsavgift. För platser som ansöks efter den 31.3 gäller en bokningsavgift på 100 euro.

Genom att ta emot en beviljad båtplats förbinder sig båtägaren att följa reglerna i hamnen, se direktiven för BS hamn.

Beviljade hamnplatser publiceras 10.4 och hamndejour kan bokas under tiden 15–30.4.

Eftersom båtplatserna är interna ärenden så måste medlemmarna vara inloggade för att se informationen under användarmenyn ”Båtanmälningar & hamnplatser” här till höger. Logga in-länken finns uppe till höger.

Dejourering

Under sommaren 2019 sköts nattvaktandet av ett bevakningsföretag. Vakten besöker hamnen vid olika tidpunkter och kollar att allt är ok. Ytterligare kommer klubben att ha anställd personal i hamnen för att sköta om hamnen och se till att hamnen fungerar och är trivsam. Med beaktande av detta behöver medlemmarna inte längre dejourera i hamnen under 2019.

Kameraövervakning

Hamnen har bandande kameraövervakning. Registerbeskrivningen kan läsas här på svenska och här på finska.

Inloggning