Framsidan

BS tredje i Seglingsligan efter delsegling två 19-20 augusti!

Första delseglingen gick av stapeln i Mariehamn 1-2 juli. De följande deltävlingarna är i Helsingfors, Ärtholmen 19-20 augusti och finalen Södra hamnen 7-8 oktober. Alla deltävlingar seglas i J70-klassen. I vårt tuffa team ingår Mattias Lindfors, Niclas Borenius, Jonathan Barck, Asta Salo och Ellen Sahlström. Heja BS!

BS tuffa team började den andra delseglingen med varierande resultat. Men teamet gjorde en absolut fantastisk slutspurt med tre raka segrar i de sista racen! Den här fenomenala prestationen lyfte teamet till en tredje placering totalt i seglingsligan efter två delseglingar.

Kolla tävlingarna och resultaten från delsegling två 19-20 augusti här.

Resultaten från delsegling 1 i Mariehamn 1-2 juli

Övriga länkar

Pessmeddelande 14.8

Seglingsligan sänder också aktivt på Facebook:  https://www.facebook.com/purjehdusliiga/ #purjehdusliiga

Seglingsligans webbplats: http://spv.fi/purjehdusliiga,

internationellt: http://sailing-championsleague.com/

Följ med tävlingarna internationellt i realtid: https://www.sapsailing.com/gwt/Home.html

Om Seglingsligan  

Finländska Seglingsligan startar för tredje året i rad och har vuxit till sig tack vare sina nya samarbetspartners Nord Stream och Gazprom. Samarbetet omfattar seglingsligorna i Tyskland, Ryssland och Norden. Finländska Seglingsligan har tagit ett stort steg framåt på sin väg att mäta sig med de hårdaste segelklubbarna i världen. 

Ligans fleråriga samarbetspartner SAP står för seglingsanalytiken.
Klubben som vinner Seglingsligan 2017 får en möjlighet att delta i den kända Off Shore -tävlingen Nord Stream Race som startar från Tyskland till St Petersburg. Tävlingen seglas med Club Swan 50 -båtar tillverkade i Finland. I år har äran gått till Nyländska Jaktklubben som vann Seglingsligan ifjol. 
 
Seglingsligan startade i Tyskland 2013 och har snabbt spridit sig till 17 länder inklusive USA.
- Jag är väldigt nöjd att vi är en del av en större internationell helhet som dessutom stärker kraftigt samarbetet klubbarna emellan och för kappseglingen närmare åskådarna. Seglingsligan uppfattas som ett tufft koncept och det är inte lätt att kvalificera sig vidare i Sailing Champions League när alla klubbar bemannar sina lag med sina mest meriterade seglare, berättar Gedi Lindahl, projektchef för Finländska Seglingsligan. 
 

12 lag tävlar om mästerskapet i Finland 2017 

Finländska Seglingsligran startar i Mariehamn. Som värdklubb står Åländska Segelföreningen ÅSS. 12 lag har ställt upp och inleder kampen om mästerskapet veckoslutet 1-2.7. 

 
I år seglas tävlingarna med sportiga och likvärdiga J70 båtar som kräver en besättning på 4 personer. Mästerskapets andra deltävling seglas den 19-20.8 och den sista deltävlingen den 7.-8.10, båda i Helsingfors. Tävlingarna seglas på korta och snabba banor vid ständerna. Besättningsbyten och domararbetet sker på vattnen och resultaten kommer upp genast efter varje race på sapsailing.com. Vår 
samarbetspartner SAP står för seglingsanalytiken och gör det enkelt för åskådare och seglarna själva att följa med seglingarna antingen från stranden eller helt mobilt. 
 
Finländska Seglingsligan är medlem av det internationella ligakonceptet till vilken 17 länder har anslutit sig. 
 

De deltagande lagen 2017:

 
Airisto Segelsällskap
Brändö Seglare
Esbo Segelförening
Finnish Navy Sailing Team
Helsingfors Segelklubb
Mariehamns Seglarförening
Nyländska Jaktklubben
Åländska Segelsällskapet 1
Åländska Segelsällskapet 2 (Wild card – kan inte kvalificera sig i tävlingen men ger hårt motstånd)
Rauman Purjehdusseura
Turun Pursiseura
Wasa Segelförening
 
Finländska Seglingsligan samarbetspartners: Nord Stream, Gazprom, SAP, Evli, Freja, Henri Lloyd, Mercedes-Benz och Roltrade.
 
Bildkredit: Kim Öhman, Peter Korteniemi
 

BS på Facebook

 

bsmain00

 

Brändö Seglare r.f. är grundad 1930 och har ca 800 medlemmar. Hemhamnen är belägen på den lilla holmen Sälen invid Brändö i Helsingfors.

Fina seglingsförhållanden direkt utanför hamninloppet på Kronbergsfjärden.

office

Brändö Seglare klubbhamn:
Sälen - Brändö
Granfeltsvägen 10
00570 Helsingfors

 


 

Inloggning