Framsidan

Tretton Gråtrutar landade i onsdags

Tretton sympatiska Gråtrutar, HSS seniorer, landade den 13 juni på BS. Rolf Kokkola i egenskap av Trut-äldste presenterade Gråtrutarnas principer. Heffe Ericsson och Lare Granberg berättade om gångna tider och nyare på BS och och Chriso Borenius målade upp stadens broplaner.

Vid efterrätten överräckte Gråtrut Lasse Näsman till BS två anrika reliker, ett inramat foto på en skärgårdskryssare från gångna tider med en tremannabesättning samt en historisk skepparmössa. Men, det var inte vilken båt eller vilken mössa som helst ... 
 
Båten på tavlan, Nanette, var en av pionjärbåtarna som deltog i alla provseglingar i samband med att Brändö Seglare grundades! Skepparen och båtägaren var Lasse Näsmans morbror Hardy von Nandelstadh som var med om att grunda BS år 1930. Idén till Brändö Seglare föddes vid Degerby brygga och bilden antas vara tagen just där! I besättningen ingick även Åke Swens och Sven Peacock.
Skepparmössan - det var Hardy von Nandelstadhs BS-mössa!
Historiens vingslag kunde anas i klubbrestaurangen!
Brändö Seglare sänder ett varmt och innerligt tack till HSS Gråtrutarna! Välkomna att besöka vår klubbholme igen!

BS på Facebook

 

bsmain00

 

Brändö Seglare r.f. är grundad 1930 och har ca 800 medlemmar. Hemhamnen är belägen på den lilla holmen Sälen invid Brändö i Helsingfors.

Fina seglingsförhållanden direkt utanför hamninloppet på Kronbergsfjärden.

office

Brändö Seglare klubbhamn:
Sälen - Brändö
Granfeltsvägen 10
00570 Helsingfors

 


 

Inloggning